۱۴ تیر ۱۳۸۹

گردو مانع از رشد تومورهای سرطانی پروستات می‌شود

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، ‌محققان دانشگاه کالیفرنیا و دپارتمان مرکز تحقیقاتی منطقه‌ای وسترن کشاورزی در آلبانی طی مطالعات اخیر خود دریافته‌اند که مصرف گردو هم سرعت پیشرفت سرطان پروستات را در موشها کند می‌کند و هم تاثیرات مفیدی روی ژن‌های چندگانه مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور دارد.
این تحقیق حاصل مطالعات پاول دیویس، متخصص تغذیه در دپارتمان تغذیه و محقق مرکز سرطان دیویس در دانشگاه کالیفرنیا است که نتایج آن در نشست ملی سالانه انجمن شیمی آمریکا در سانفرانسیسکو ارائه شد.
دکتر دیویس اظهار داشت که یافته‌های حاصل از این تحقیق شواهد علمی بیشتری ارائه می‌کند مبنی بر اینکه گردو اگرچه سرشار از چربی است اما برای سلامتی مفید است.
دکتر دیویس در تشریح مطالعات خود متذکر شد: این پژوهش نشان می‌دهد که وقتی موش‌های مبتلا به تومورهای سرطانی پروستات مقادیری گردو مصرف می‌کنند که مصرف آن برای مردها نیز به آسانی و بدون مشکل امکانپذیر است، رشد تومور در آنها کنترل می‌شود. توضیحات ونحوه خریــد دستگاه بزرگ كننده وكلفت كننده آلت تناسلي مردان(درمان انزال زودرس) لارجرباكس
دیویس افزود: این یافته مرا بسیار امیدوار کرد چون نتیجه مصرف گردو در بیماران می‌تواند مفید و سودمند باشد.
آمارها نشان می‌دهد که در آمریکا از هر ۶ مرد یک نفر به سرطان پروستات مبتلا می‌شود. این سرطان از جمله بیماریهایی است که فاکتورهای محیطی بویژه رژیم غذایی نقش مهمی در بروز آن تولید می‌کنند. چندین مطالعه بالینی نشان داده است که خوردن گردو به دلیل اینکه سرشار از امگا-۳، چربی‌های چند شاخه‌ای اشباع نشده، آنتی اکسیدانها و سایر مواد شیمیایی گیاهی است، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش می‌دهد. اما در این تحقیق برای اولین بار تاثیر مصرف این مغز گیاهی خوراکی در مقابله با سرطان پروستات مشخص شد.
دکتر دیویس به موشهایی که با تغییرات و دستکاری‌های ژنتیکی به سرطان پروستات مبتلا می‌شوند، مغز گردو خوراند. پس از ۱۸ هفته دیویس متوجه شد مصرف مقداری گردو معادل مصرف روزانه یک انسان یعنی ۴/۲ اونس در موشها باعث شد به میزان قابل توجهی از اندازه و سرعت رشد تومورهای سرطانی در آنها کاسته شود در حالی که در گروه مقایسه موشهایی که به همین مقدار از چربی دیگر به جز چربی گردو استفاده کرده بودند،‌ این مزایا در آنها مشاهده نشده بود.
محققان دریافتند: در موشهایی که گردو مصرف کرده بودند نه تنها رشد سرطان پروستات ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرد بلکه مقدار نوعی پروتئین خاص در خون آنها کمتر شد. این پروتئین یک فاکتور رشد شبه انسولینی است که ارتباط بسیار قوی با بروز سرطان پروستات دارد. بعلاوه دیویس و دستیارانش روی تاثیر گردو بر فعالیت ژنی در تومورهای پروستات بررسی کرده و تاثیرات مثبت این خوردنی سالم را روی ژنهای چندگانه مرتبط با کنترل رشد و متابولیسم تومور کشف کردند.